Kansleri Logo

Tekninen hakukoneoptimointi

Tekninen hakukoneoptimointi

Tekninen hakukoneoptimointi, tai tekninen SEO, viittaa verkkosivuston ja palvelimen optimointeihin, jotka auttavat hakukoneita indeksoimaan sivuston tehokkaammin.

Se parantaa orgaanisen näkyvyyden mahdollisuuksia hakutuloksissa.

Tekninen SEO keskittyy verkkosivuston rakenteellisiin ja teknisiin elementteihin eikä niinkään sisältöön tai sivuston ulkoasuun.

Se sisältää useita eri osa-alueita, kuten:

 1. Sivuston indeksoitavuus: Varmistetaan, että hakukoneet voivat löytää ja indeksoida sivuston sivut. Tämä voi sisältää robots.txt-tiedoston määrittelyn, sivustokarttojen luomisen ja lähettämisen hakukoneille sekä varmistuksen, että sivustolla ei ole indeksointiesteitä.
 2. Sivunopeus: Sivun latausnopeuden optimointi, koska se on yksi tärkeistä hakukoneiden ranking-tekijöistä. Tämä voi sisältää kuvien optimoinnin, resurssien välimuistituksen, tiedostojen minifiointin ja palvelimen vastausajan parantamisen.
 3. Mobiiliystävällisyys: Varmistetaan, että sivusto toimii hyvin myös mobiililaitteilla, koska yhä useammat käyttäjät selaavat internetiä mobiililaitteilla.
 4. Turvallisuus: HTTPS:n käyttöönotto (SSL/TLS-sertifikaatti) sivuston turvallisuuden parantamiseksi ja käyttäjien tietojen suojaamiseksi.
 5. URL-rakenteen optimointi: Selkeän ja johdonmukaisen URL-rakenteen käyttö, joka sisältää avainsanoja ja on helposti ymmärrettävissä sekä käyttäjille että hakukoneille.
 6. 404-virhesivut ja uudelleenohjaukset: Varmistetaan, että rikkinäiset linkit ja vanhentuneet URL-osoitteet ohjataan asianmukaisesti uudelleen, jotta käyttäjäkokemus pysyy hyvänä.
 7. Rakennekaaviomerkin käyttö: Strukturoidun datan, kuten Schema.org-merkintöjen, lisääminen auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston sisältöä paremmin ja voi parantaa sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa rikastamalla hakutulosnäkymää.
 8. Kansainvälinen SEO: Jos sivustolla on sisältöä useammalla kielellä tai se on suunnattu eri maantieteellisille alueille, on tärkeää määritellä hreflang-tagit osoittamaan eri kieliversioita.

Tekninen SEO vaatii yleensä yhteistyötä web-kehittäjien ja SEO-asiantuntijoiden välillä, jotta varmistetaan, että sivusto on paitsi käyttäjäystävällinen myös hakukoneystävällinen.

Mitä maksaa tekninen hakukoneoptimonti

Teknisen hakukoneoptimoinnin (SEO) kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten sivuston koosta, sen nykyisestä teknisestä kunnosta, tavoitteista, markkinoiden kilpailutilanteesta ja valitsemastasi palveluntarjoajasta.

Tässä muutamia yleisiä hintaluokkia ja tekijöitä, jotka vaikuttavat teknisen SEO:n kustannuksiin:

 1. Projektin laajuus ja monimutkaisuus: Pieni, yksinkertainen verkkosivusto voi vaatia vähemmän työtä ja siten olla edullisempi kuin suuri, monimutkainen sivusto, jolla on tuhansia sivuja.
 2. Palvelun tyyppi: Jotkut yritykset tarjoavat teknistä SEO:tä osana laajempaa SEO-palvelupakettia, kun taas toiset saattavat tarjota sitä erillisenä palveluna. Kattavat paketit voivat olla kalliimpia mutta tarjoavat laajemman valikoiman optimointitoimenpiteitä.
 3. Palveluntarjoajan asiantuntemus: Asiantuntijataso ja maine voivat vaikuttaa hintaan. Huippuasiantuntijat ja tunnetut toimistot saattavat veloittaa enemmän, mutta tarjoavat yleensä myös parempaa laatua ja tuloksia.
 4. Jatkuva tuki vs. kertaluonteinen projekti: Jatkuvat kuukausimaksut SEO-palveluista, jotka sisältävät teknisen optimoinnin, voivat vaihdella muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin kuukaudessa. Kertaluonteiset projektihinnat voivat vaihdella muutamasta sadasta eurosta yli kymmeneen tuhanteen euroon, riippuen projektin laajuudesta.
 5. Markkinoiden ja sijainnin vaikutus: Hinnat voivat vaihdella maantieteellisen sijainnin mukaan. Esimerkiksi SEO-palvelut voivat olla kalliimpia suurissa kaupungeissa tai tietyillä kilpailluilla markkina-alueilla.

Kansleri auttaa onnistumaan digimarkkinoinnissa

Ulkoista yrityksesi koko Digimarkkinointi hintaan 1650€ / kk + alv

Sinulle, joka haluat ulkoistaa kaiken yrityksesi digimarkkinoinnin yhdelle taholle. Palveluun kuuluu koko Kanslerin henkilöstön osaaminen

LUE LISÄÄ DIGIMARKKINOINNISTA