Kansleri Logo

Geo-targeting

Geo-targeting


Geo-targeting (geotargeting) on digitaalisen markkinoinnin ja mainonnan strategia, joka perustuu käyttäjien maantieteelliseen sijaintiin. Tämä tarkoittaa sitä, että markkinointiviestejä, mainoksia tai sisältöä kohdennetaan tiettyyn yleisöön niiden sijaintipaikan perusteella. Geo-targetingin avulla yritykset voivat personoida markkinointiviestejään ja mainontaaan siten, että ne vastaavat paremmin kohdeyleisön maantieteellisiä tarpeita ja mieltymyksiä.

Geo-targetingiä voidaan soveltaa eri tavoin:

  1. Paikallinen mainonta: Yritykset voivat kohdentaa mainoksiaan tai viestejään tietylle alueelle, kuten tiettyyn kaupunkiin tai maahan, jotta ne tavoittavat paikalliset asiakkaat.
  2. Sijaintiperusteiset tarjoukset: Esimerkiksi mobiilisovellukset voivat tarjota sijaintiin perustuvia alennuksia tai tarjouksia käyttäjille, kun he ovat tietyn liikkeen lähellä.
  3. Sisällön personointi: Verkkosivustot voivat räätälöidä sisältöään käyttäjän sijainnin perusteella tarjoten esimerkiksi paikallisia uutisia tai tapahtumatietoja.
  4. Geofencing: Virtuaalisten maantieteellisten rajojen luominen, joiden sisällä tietyt toiminnot, kuten ilmoitukset tai tarjoukset, laukeavat, kun käyttäjä saapuu tai poistuu alueelta.
  5. Paikallinen hakukoneoptimointi (Local SEO): Optimoidaan verkkosivusto tai yrityksen online-läsnäolo näkymään korkealla hakutuloksissa tietyillä paikallisilla hakusanoilla, jolloin yritys houkuttelee paikallisia asiakkaita.

Geo-targeting auttaa yrityksiä saavuttamaan oikean yleisön oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Se on erityisen tärkeää fyysisiä sijainteja omaaville yrityksille, kuten ravintoloille, vähittäiskaupoille ja palveluntarjoajille, jotka haluavat houkutella asiakkaita läheltä. Kuitenkin on tärkeää kunnioittaa käyttäjän yksityisyyttä ja noudattaa asianmukaisia lakeja ja määräyksiä kerättäessä ja käytettäessä sijaintitietoja.

Kansleri auttaa onnistumaan digimarkkinoinnissa

Ulkoista yrityksesi koko Digimarkkinointi hintaan 1650€ / kk + alv

Sinulle, joka haluat ulkoistaa kaiken yrityksesi digimarkkinoinnin yhdelle taholle. Palveluun kuuluu koko Kanslerin henkilöstön osaaminen

LUE LISÄÄ DIGIMARKKINOINNISTA