Kansleri Logo

cpc

CPC – Mitä Tarkoittaa CPC?

CPC, eli Cost Per Click, on digitaalisen markkinoinnin termi, joka viittaa siihen hintaan, jonka mainostaja maksaa jokaisesta mainoslinkin klikkauksesta.

CPC-laskentamalli on yksi yleisimmin käytetyistä online-mainonnassa, ja sitä käytetään erityisesti hakukoneiden mainonnassa, kuten Google Adsin ja Bingin mainoksissa, sekä sosiaalisen median mainonnassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä.

CPC-mainonta on tulospohjaista, eli mainostaja maksaa ainoastaan silloin, kun käyttäjä aktiivisesti klikkaa mainosta.

Tämä tarkoittaa, että mainostaja maksaa vain, kun mainos saavuttaa sen tarkoituksen – tuoda käyttäjän mainostajan verkkosivulle.

Miten CPC Lasketaan?

CPC:n laskeminen on yksinkertaista: se on summa, jonka mainostaja maksaa jokaisesta klikkauksesta.

Jos mainostaja esimerkiksi budjetoi 100 euroa mainoskampanjaan ja saa 50 klikkausta, mainoksen CPC on 2 euroa.

Monet mainosjärjestelmät, kuten Google Ads, käyttävät huutokauppamekanismia määrittääkseen mainosten CPC:n. Tässä huutokaupassa mainostajat asettavat enimmäishinnan, jonka he ovat valmiita maksamaan klikkauksesta.

Huutokauppajärjestelmä määrittää sitten, minkä mainoksen näyttää, ja kuinka paljon klikkauksesta veloitetaan, perustuen mainostajan enimmäistarjoukseen ja muihin tekijöihin, kuten mainoksen relevanssiin ja laatupisteisiin.

CPC:n Merkitys Mainonnassa

CPC on tärkeä mittari digitaalisessa markkinoinnissa, koska se auttaa mittaamaan mainoskampanjan tehokkuutta.

Se kertoo mainostajalle, kuinka paljon heidän täytyy investoida saadakseen potentiaalisen asiakkaan vierailulle sivustolle.

CPC:n avulla mainostajat voivat myös vertailla eri mainoskampanjoiden tai -kanavien tehokkuutta ja tehdä päätöksiä siitä, mihin mainosbudjetti kannattaa sijoittaa.

On kuitenkin tärkeää huomata, että CPC on vain yksi mittari, ja sen lisäksi mainostajan tulisi tarkastella muita mittareita, kuten konversioprosenttia ja ROI:ta (Return on Investment) saadakseen kokonaisvaltaisen kuvan mainoskampanjan tehokkuudesta.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että CPC on keskeinen osa digitaalista mainontaa, joka auttaa mainostajia seuraamaan ja optimoimaan mainoskampanjoidensa tehokkuutta.

Sen ymmärtäminen ja hyödyntäminen voi auttaa mainostajia saavuttamaan parempia tuloksia online-mainonnassa.

Kansleri auttaa onnistumaan digimarkkinoinnissa

Ulkoista yrityksesi koko Digimarkkinointi hintaan 1650€ / kk + alv

Sinulle, joka haluat ulkoistaa kaiken yrityksesi digimarkkinoinnin yhdelle taholle. Palveluun kuuluu koko Kanslerin henkilöstön osaaminen

LUE LISÄÄ DIGIMARKKINOINNISTA