Kansleri Logo

LinkedIn vinkit

LinkedIn vinkit – yritysprofiilin orgaaninen kasvattaminen

6 vinkkiä yrityksen LinkedIn profiilin orgaaniseen kasvattamiseen
Lue palvelusta: LinkedIn mainonta Tai katso digimarkkinoinnin hinnasto

Linkedinin ongelma

LinkedIn on sosiaalinen media. Ja suurin osa postauksista on todella tylsiä. Tässä artikkelissa käydään läpi vinkkejä miten voit erottua massasta ja luoda aidosti kiinnostavaa sisältöä
 • B2B ei tarvitse tarkoittaa “Boring 2 Boring”
 • Sinun sivullasi pitää olla “ääni”, joka ei ole liian vakava tai tylsä
 • Ole hauska, tuo postauksillasi jotain arvoa lukijalle, keskity ainoastaan omaan yleisöösi

Ennenkuin aloitetaan; tee lyhyt tutkimus

Hae Linkedinistä 10 yritysprofiilia, jotka luovat sinun mielestä törkeän hyvää sisältöä!
 • Käy läpi näiden yritysprofiilien postaukset
 • Huomio mitä kaikkea he tekevät oikein
 • Vertaa mitkä heidän postauksensa saa eniten tykkäyksiä/kommentteja ja selvitä mistä syystä
 • Luo itsellesi kirjasto mahdollisista postauksista, jotka voisit ottaa käyttöön myös omilla sivuillasi

Ole ihminen, älä yritysprofiili

Kirjoita jokainen postaus kuin kirjoittaisit sen henkilökohtaisella profiilillasi. Anna yritykselle kasvot ja käyttäydy kuin ihminen.

Jos tämä kuulostaa liian hurjalta voit käyttää seuraavaa taktiikkaa:
 • Ota seurantaa oman alasi parhaat ammattilaiset ja jaa yritysprofiilissasi heidän tekemiä postauksia
 • Sosiaalisessa mediassa ja varsinkin LinkedInissä postausten määrä on valtava. Sinusta voi tulla kaikkien näiden postausten kuraattori.
 • Ihmiset seuraavat sinua, jotta heidän ei itse tarvitse käydä läpi kaikkea roskaa mitä muut postaavat.

Kova totuus on, että:
et tule saamaan asiakkaita LinkedInistä!

LinkedIn yritysprofiili on yrityksesi brändin kehittämiseen ja kasvattamiseen
 • Kun tuota yritystäsi esille ja kasvatat luottamusta seuraajiesi keskuudessa, luottamus ennenpitkää voi muuttua maksaviksi asiakkaiksi.
 • Tässä prosessissa voi kuitenkin kestää kuukausia tai vuosia.
 • Ole realistinen ja älä luovuta. Jatka postaamista ja kehitä yritysprofiilisi seuraajakunta hitaasti. Ei kannata etsiä oikoteitä kuten ostaa seuraajia.

1. Fokus pois myynnistä

Liian moni tyrkyttää tuotteitaan. Orgaaninen yleisö kasvatetaan olemalla aito itsensä.

Vaikka onkin tärkeää jakaa yrityksen tuotteita ja palveluja koskevaa tietoa, liiallinen myyntikeskeisyys voi vieraannuttaa yleisön ja jättää heidät tuntemaan itsensä pelkiksi “ostajiksi” eikä arvostetuiksi yhteisön jäseniksi.

Tässä on muutamia ideoita LinkedIn-postauksille, jotka eivät fokusoidu suoraan myyntiin:

 • Käytä huumoria (katso oheinen kuva)
 • Avaa yrityksesi tarinaa. Ihmiset on kiinnostuneita tietämään yrityksesi koko tarinan eikä pelkästään sitä mitä voit tarjota. Jaa tarinoita yrityksesi työntekijöistä, heidän saavutuksistaan ja matkastaan alalla.
 • Vinkit ja neuvot. Jaa konkreettisia neuvoja ja vinkkejä, jotka voivat auttaa yleisöäsi heidän omassa urassaan tai liiketoiminnassaan.
 • Kyselyt ja keskustelut. Kysy mielipiteitä ajankohtaisista aiheista tai tee kyselyjä, jotka auttavat ymmärtämään yleisösi tarpeita paremmin.

2. Ymmärrä miten LinkedIn algoritmi toimii vuonna 2023

Keskeistä on relevantin sisällön tuottaminen. Jos tuotat sisältöä tiettyyn kohdeyleisöön, he näkevät sisältösi.

Muutokset Algoritmissa:

 1. Viraalisuus ei ole enää tärkeää: Aikaisemmin viraalit sisällöt saivat eniten näkyvyyttä. Nyt tämä on muuttunut. Viraalinen sisältö voi jopa vähentää näkyvyyttäsi, jos se ei ole relevanttia.
 2. Yhteyksiesi ja seuraajiesi näkevät postauksesi ensin: Laadukas verkosto on tärkeämpää kuin koskaan.
 3. LinkedIn korostaa asiantuntijasisältöä: Alusta haluaa nostaa esiin asiantuntijoiden tietämystä ja neuvoja.
 4. Uudet menestyksen mittarit: LinkedIn arvioi sisältöä kolmen kriteerin perusteella: Relevanssi, Asiantuntemus ja Sitoutuminen.

Kuinka Hyödyntää Algoritmia Luojana:

 • Käsittele LinkedIniä kuin työkonferenssia: Jaa asiantuntijasisältöä ja verkostoidu.
 • Sisällön tulisi olla relevanttia yleisöllesi.
 • LinkedInin tavoite on tarjota oikea sisältö oikealle yleisölle.
 • Painota sisällön jakamista, joka perustuu henkilökohtaiseen kokemukseesi.
 • Relevanssi on tärkeämpää kuin viraalisuus.
 • Seuraajiesi laatu on tärkeää, ei niinkään määrä.
 • Usein jakaminen auttaa LinkedIniä ymmärtämään, kuka olet ja ketkä ovat kiinnostuneita sisällöstäsi.

LinkedInin päivitykset suosivat niitä, joilla on erityisiä kiinnostuksen kohteita ja asiantuntemusta. Ei tarvitse yrittää kiertää algoritmia – mene sen mukana.

Lähde: How LinkedIn’s Algorithm Works in 2023, According to The LinkedIn Team – Buffer.com

3. Unohda “x määrä postauksia viikossa”

Laatu korvaa määrän. Aseta sellainen tavoite viikottaisten postausten määrälle, jonka pystyt realistisesti hallitsemaan. Älä uhraa postausten laatua asettamalle itsellesi liian kovaa postaustahtia.

Miksi laatu on tärkeämpää kuin määrä?

 1. Yleisösi arvostaa syvällistä sisältöä: Laadukas ja ajatuksella tuotettu postaus resonoi yleisön kanssa paremmin kuin pintapuolinen sisältö, jota julkaistaan vain pitämään yllä tiettyä postaustahtia.
 2. Erottuminen massasta: LinkedInissä jaetaan päivittäin miljoonia postauksia. Jotta postauksesi erottuisi, sen on oltava laadukasta, uniikkia ja tarjottava lisäarvoa yleisöllesi.
 3. Vahvista asiantuntijuuttasi: Kun keskityt tuottamaan laadukasta sisältöä, rakennat vahvempaa asiantuntija-imagoa ja lujitat asemaasi alasi ammattilaisena.
 4. Engagement on tärkeämpää kuin julkaisujen määrä: LinkedInin algoritmi arvostaa sitoutumista. Syvällinen postaus, joka herättää keskustelua, saa enemmän huomiota ja näkyvyyttä kuin useampi pinnallinen postaus.

Kuinka keskittyä laatuun?

 • Tutki ja ymmärrä yleisösi: Mikä kiinnostaa heitä? Millaisia kysymyksiä heillä on? Tämä auttaa sinua tuottamaan sisältöä, joka resonoi heidän kanssaan.
 • Käytä aikaa tutkimukseen: Hyvin pohjustettu ja tutkittu sisältö näkyy ja erottuu.
 • Kerro tarinoita: Ihmiset muistavat tarinat paremmin kuin pelkät faktat. Jaa kokemuksia, oppeja ja näkemyksiäsi.
 • Pyydä palautetta: Anna kollegoiden, mentorien tai yhteistyökumppaneiden lukea postauksesi ennen julkaisua.

Määrän sijaan panosta aina laatuun.

4. Lisää postauksiin call to action (CTA)

Yleisön sitoutuminen on avainasemassa, ja yksi tehokkaimmista tavoista saavuttaa tämä on lisätä postauksiisi call to action -kehotus
 1. Ole selkeä: Kerro yleisöllesi tarkalleen, mitä haluat heidän tekevän. Esimerkiksi: “Kerro mielipiteesi kommentteihin” tai “Jaa kokemuksesi aiheesta”.
 2. Tee siitä toimiva: Kehotuksen tulisi resonoida yleisösi kanssa ja olla relevantti postauksen sisällölle.
 3. Käytä aktiivista kieltä: Aktiiviset verbit, kuten “katso”, “kuuntele”, “kommentoi” tai “jaa”, kannustavat toimintaan.
 4. Rajoita valintoja: Liian monta CTA:ta samassa postauksessa voi hämmentää yleisöäsi. Pidä se yksinkertaisena ja keskity yhteen päätoimintoon.
 5. Testaa ja mukauta: Katso, mikä toimii parhaiten yleisöllesi. Jos huomaat, että tietty CTA tuottaa enemmän sitoutumista kuin toinen, käytä sitä tietoa hyväksesi tulevaisuudessa.

5. Muista hashtagit

Kun käytät oikeita hashtageja, voit päästä käsiksi laajempaan yleisöön ja saada postauksesi näkymään niiden käyttäjien syötteissä, jotka seuraavat kyseisiä hashtageja.
 1. Ole relevantti: Valitse hashtagit, jotka liittyvät suoraan postauksesi sisältöön. Irrelevantit hashtagit voivat näyttää spammailta ja vähentää uskottavuuttasi.
 2. Pysy yksinkertaisena: Vaikka LinkedIn sallii useiden hashtagien käytön, on suositeltavaa keskittyä 3-5 keskeisimpään hashtagiin per postaus, jotta et ylikuormita yleisöäsi.
 3. Tutki suosittuja hashtageja: Käytä LinkedInin hakutoimintoa nähdäksesi, mitkä hashtagit ovat suosittuja alallasi. Tämä voi auttaa sinua löytämään ne, jotka tuovat eniten näkyvyyttä.
 4. Luo oma brändi-hashtag: Jos haluat luoda yhteisön tai edistää brändiäsi, harkitse oman, uniikin hashtagin luomista. Tämä antaa seuraajillesi mahdollisuuden jakaa sisältöä, joka liittyy suoraan yritykseesi tai aiheeseesi.
 5. Seuraa hashtageja: LinkedInin avulla voit myös seurata tiettyjä hashtageja. Tämä on hyvä tapa pysyä ajan tasalla alasi trendeistä ja nähdä, mitä muut jakavat.

6. Jaa toisten tekemiä postauksia

Vietä aikaa Linkedinissä, seuraa mielenkiintoisia profiileja ja jaa heidän tekemää sisältöä omassasi
 1. Näytä Arvostuksesi: Kun jaat kollegoidesi tai alan asiantuntijoiden postauksia, osoitat arvostavasi heidän työtään ja näkemyksiään. Se auttaa sinua rakentamaan suhteita alasi muihin toimijoihin.
 2. Tarjoa Arvoa Seuraajillesi: Et ole ainoa asiantuntija omalla alallasi. Jaa tietoa, joka hyödyttää seuraajiasi, vaikka se ei tulisi suoraan sinulta. Tämä osoittaa, että olet aidosti kiinnostunut heidän oppimisestaan ja kehittymisestään.
 3. Lisää näkyvyyttäsi: Kun kommentoit ja jaat muiden postauksia, profiilisi tulee näkyväksi laajemmalle yleisölle. Se voi houkutella uusia seuraajia ja avata ovia uusiin mahdollisuuksiin.
 4. Kehitä Asiantuntemustasi: Kun jaat ja kommentoit toisten postauksia, voit lisätä oman näkökulmasi keskusteluun. Tämä osoittaa, että olet ajantasalla alasi uusimpien trendien ja näkemysten kanssa.